Skip to main content

Bij ons kan je vanaf 4,5 jaar terecht voor de zwemlessen betreffende het Survival A-B-C van de Envoz. 

De kwaliteit staat bij ons voorop wat betreft het eindproduct van de zwemlessen. Als de kinderen afzwemmen en een diploma halen, dan zijn zij veilig en zwem zeker in het water onder alle omstandigheden.

Daarom hebben wij gekozen voor het survival A-B-C. Bij deze diplomalijn zitten diverse survival onderdelen. Bij deze onderdelen is het de bedoeling dat de kinderen onder diverse omstandigheden veilig zijn ook als zij onverwachts te water geraken.

Bij de andere diplomalijnen in de andere baden komt dit niet of onvoldoende aan bod. Wij durven daarom te zeggen dat de kinderen bij ons zwemveiliger en zekerder zijn in het water.

Tegenwoordig wordt er meer gevergd van de zwemonderwijzer. Kinderen zijn tegenwoordig minder motorisch goed onderlegd dan vroeger. Dit komt door de digitalisering en daardoor minder buiten spelen. De motoriek wordt daardoor minder ontwikkeld. Deze motoriek is bij zwemmen erg belangrijk. Zwemmen vergt een 2 zijdige specialistische beweging.

Van de zwemonderwijzer wordt verwacht hier goed op in te spelen. Mochten wij vastlopen hierbij, dan schakelen wij een kinderfysio in ( altijd in overleg met de ouder ). Zij kunnen dan met een simpel testje zien hoe de motoriek er voor staat. Wij werken al jaren met volle tevredenheid samen met Mieke van Paassen van Kind en Fysio Houten. Zijn er op andere vlakken problemen dan treden wij altijd in overleg met de ouder om te komen tot een oplossing.

De inhoud van de diploma’s vindt U onder de aparte kopjes onder zwemmen. Wij lessen op de volgende dagen:

zwemlesteam de startsprong

Maandag   15.45 uur tot 18.45 uur
Dinsdag   14.30 uur tot 18.45 uur
Woensdag   13.00uur tot 18.30 uur
Donderdag   15.45 uur tot 18.45 uur
Vrijdag   15.45 uur tot 18.45 uur
Zaterdag   08.00 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 17.00 uur
Zondag   08.30 uur tot 12.30 uur

De reguliere lessen zijn 60 minuten. De privelessen zijn 30 min of 45 min.

Het afzwemmen is op zondag, om de 4 a 5 weken. Kan er niet op zondag afgezwommen worden ivm geloofsovertuiging, dan kan er in overleg een andere dag af gezwommen worden.

De reguliere lessen stoppen alleen in de zomer en kerstvakantie. Alle andere vakanties lessen wij gewoon door. Wij zijn wel gesloten op de volgende feestdagen:

1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag. 1e en 2e pinksterdag.

5 mei en 5 december gaan de lessen ook gewoon door.